Sözlük

Klippel-Feil Sendromu

Klippel-Feil Sendromu

Klippel-Feil sendromu yedi servikal omurdan iki tanesinin doğuştan birleşmiş olmasıyla karakterize edilen nöronların anormal davrandığı nadir görülen bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlıkta boyun hareketleri çok kısıtlı olur, bazen boyun kısalığı da görülür. Bu sendromu yaşayan insanlar hem hücresel seviyede hem de organ sistemleri açısından anormallikler taşır. Klippel-Feil sendromu sıklıkla doğumdan sonra teşhis edilir.

Rahatsızlığın en yaygın görülen belirtileri boyun ve üst omurlardaki sınırlı hareket kabiliyetidir. Sendromla ilişkili anormallikler skolyoz, spina bifida, böbrek ve kaburga bozuklukları, diş sorunları, solunum rahatsızlıkları, kalpte oluşan anormallikler, Duane sendromudur.

Hazırlayan: Çağlayan Taybaş


Çağlayan Taybaş

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Moleküler Biyoloji ve Genetik mezunuyum. Şu an klinik araştırma sektöründe çalışıyorum.Bilimsel araştırmaların yanında başlıca hobilerim satranç, bisiklet sürmek, pilates ve latin dansları oldu.Mezun olduktan sonra askere gitmeden önce sinirbilim.org'u kurdum. Şu an iş ve özel hayatım çok yoğun olduğu için eskisi gibi yazamıyorum. Bana herhangi bir soru sormak isteyen varsa c.taybas@gmail.com'a mail atabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir